Napustili najvećeg proizvođača kamiona u Rusiji

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 10:52

Napustili najvećeg proizvođača kamiona u Rusiji

Mercedes-Benz je prodao deonice u Kamazu, najvećem ruskom proizvođaču kamiona i autobusa, koji takođe proizvodi oklopna vozila za vojsku.

Kako je objavio Mercedes-Benz, dve godine nakon početka rusko-ukrajinskog rata, Mercedes-Benz Group AG je prodao udeo u proizvođaču komercijalnih vozila Kamaz.

Iako nisu precizirane informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o kupcu, potvrđeno je da je kupoprodajna transakcija završena.

Nemački proizvođač kamiona Daimler Truck imao je 15 posto udela u Kamazu. Nakon razdvajanja Mercedes-Benza i Daimler Trucka 2021. godine, deonice su zakonski pripale Mercedes-Benzu.

Kamaz je ruski proizvođač kamiona, autobusa i motora sa jedištem u Naberežnije Čelniju. Osnovana 1969. godine, kompanija je poznata po kabini za kamione. Od 2014. godine, Kamaz je najveći proizvođač kamiona u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.