NEĆETE VEROVATI: Mercedes je predstavio novi model koji menja čak dva (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 22:42

NEĆETE VEROVATI: Mercedes je predstavio novi model koji menja čak dva (VIDEO)

CLE kupe i kabriolet.

Mercedes-Benz je objavio profilnu fotografiju potpuno novog CLE kupea na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, model sa dvoja vrata debitovao je 5. jula u 11 ujutro po istočnom vremenu.

Novi kupe će u gami nemačke marke zauzeti mesto C i E klase kupe, dok će budući CLE kabriolet zameniti C i E klasu kabriolet.

Ima zaobljenu, jednostruku rešetku sa mrežastim umetkom u obliku saća i prate ga farovi u stilu C-klase >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sportski usisnici vazduha. Zadnji deo uključuje LED zadnja svetla i ugaoni prtljažnik sa integrisanim spojlerom. Tu je i zakrivljeni branik koji nema izreze za izduvne gasove.

Kao i kod sadašnjih kabrioleta, droptop CLE ima krov od tkanine, koji je verovatno elegantniji, kompaktniji i mnogo lakši od sklopivog tvrdog krova, ali u isto vreme, ne može da obezbedi isti nivo strukturalne krutosti.

Opcije motora bi takođe trebalo da budu podeljene sa C-klasom, što znači da bi trebalo da bude dostupan 2,0-litarski M264 turbo četvorocilindrični motor koji razvija 255 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Trebalo bi da mu se pridruži i CLE 43, sa 2,0-litarskim M139 turbo četvorocilindričnim motorom koji razvija 402 KS i 500 Nm obrtnog momenta.

Očekuje se i kokpit sa MBUX-Superscreenom (sastoji se od 12.3-inčnog digitalnog ekrana za instrumente, 14.4-inčnog infotainment ekrana i opcionog displeja za putnike).

Mercedes bi trebalo da CLE ponudi i sa naprednim sistemom za pomoć vozaču, između ostalog sa sistemom za autonomno parkiranje. Po najavama će se prodavati u Evropi, Severnoj Americi i na drugim tržištima širom sveta.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.