Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedesov pik-ap za kampere

Mercedes je u saradanji sa specijalizovanom kompanijama Tischer i VanEssa, ponudio kupcima željnim avanture na točkovima modifikacije koje X klasu pretvaraju u upotrebljivo kampersko vozilo.

Tischer, koji ima dosta iskustva u ovoj oblasti s obzirom da je slične konverzije izvršio na pik-ap modelima kao što su Volkswagen Amarok, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Nissan Navara, Toyota Hilux, Isuzu D-Max, Ford Ranger i Dodge Ram, predstavio je modifikaciju sa karoserijskom nadgradnjom u vidu kamp kućice unutrašnje visine oko 2 m.

Unutra ima dovoljno mjesta za kombinovanu čajnu kuhinju sa šporetom na plin i malu trpezariju u kojoj mogu da objeduju tri osobe.

U dijelu koji se nalazi iznad kabine pik-apa smješten je krevet za dvije osobe. Po potrebi, treća osoba može da spava u kuhinji/trpezariji, tako što se sjedišta transformišu u ležaj. Vozilo je opremljeno i toaletom i tušem.

Za drugu konverziju pobrinula se firma VanEssa, koja je u tovarni dio X klase spakovala pravu malu kuhinju na rasklapanje. Nadgradnja ima masu od oko 250 kg.

Mercedes će izložiti modifikovane primjerke svog pik-apa na specijalizovanom sajmu kamperske opreme u Štutgartu koji se održava polovinom januara.

(b92)
Pogledaj vesti o: Toyota,   Ford

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.