Mercedes uvodi ChatGPT

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 17:46

Mercedes uvodi ChatGPT

Veštačka inteligencija je odjedanput sveprisustna, a njen maneken je ChatGPT, platforma na kojoj možete dobiti relevantne odgovore na deo pitanja koja vas muče.

Naravno, bilo je samo pitanje dana kad će neki proizvođač automobila objaviti da je integrisao ChatGPT u svoj sistem infotainmenta.

Dakle, kao što vam je već jasno i iz naslova, reč je Mercedes-Benzu koji je navedenu AI platformu dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svom multimedijskom sistemu MBUX. Doduše, samo na na ograničeno vreme i za posebnu klijentelu, navodi Revija HAK.

Za sada je ova integracija tromesečni test u kojem može učestvovati oko 900.000 vlasnika vozila s MBUX sistemom u SAD-u. Kupci ne moraju da učine mnogo da integrišu ChatGPT u MBUX. Potrebno je samo da izgovore glasovnoj komandi: Hej Mercedes, želim da se pridružim beta programu, i dodatni softver se odmah učitava putem bežične mrežne internetske veze.

Šta možete s ChatGPT-om u automobilu? Pitati i dobiti odgovor na mnoga važna životna pitanja, tražiti najbolja mesta za odmor, restorane i slično… Mnogo toga već je bilo dostupno s MBUX-om, a u Mercedesu očigledno žele da procene da li njihove kupce zanima nešto više…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.