Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes ulazi u Formulu E

Korporativni biznis polako ali sigurno u potpunosti preuzima automobilizam.

Mercedes-Benz Grand Prix Ltd će ući u FIA Formula E šampionat 2018. nakon dogovora potpisanog između Formula E Operations Ltd i Mercedes Grand Prixa.

„Električna“ serija će se proširiti sa 10 na 12 timova, a Mercedes razmatra mogućnost da se pridruži ovom šampionatu. Ipak, Formula E mora da dobije podršku postojećih 10 timova da bi proširila grid sljedeće (pete) sezone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
„Mi pratimo razvoj Formule E sa velikim interesovanjem“, rekao je Toto Volf, šef Mercedes-Benz Motorsporta. „Trenutno, razmatramo sve moguće opcije kada je automobilizam u pitanju, i zadovoljni smo postignutim dogovorom, koji nam obezbjeđuje mogućnost za ulazak u petu sezonu Formule E.

Elektrifikacija će odigrati glavnu ulogu u budućnosti automobilske industrije, a trkanje je oduvijek bilo razvojni poligon za automobilsku industriju, što je Formulu E učiniti veoma relevantnom u budućnosti.“

Nissan, Volvo/Polestar, Porsche i Mugen su takođe zainteresovani za ulazak u Formulu E u godinama koje dolaze.

(NN, vrelegume)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.