Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes ulazi u Formulu E

Šampion Formule 1 Mercedes najavio je da bi mogao da uđe u Formulu E od sezone 2018/19.

Njemački tim bi mogao da izabere da bude jedan od maksimum 12 ekipa u šampionatu električnih bolida, koji je pokrenut 2014. godine.

"Elektrifikacija će igrati veliku ulogu u budućnosti automobilske industrije", rekao je Toto Volf, prvi čovek auto-moto sporta u Mercedesu,

"To će učiniti Formulu E relevantnom u budućnosti".

Treća sezona Formule >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << E startuje u Hong Kongu 9. oktobra.

U ovom trenutku, u tom šampionatu učestvuje deset timova, među kojima su i Reno, Audi, BMW i Jaguar, a dvije nove ekipe dobiće priliku za dvije sezone, ali će Svjetska automobilska federacija (FIA) prethodno to morati da odobri.

Peta sezona bi trebalo da bude prekretnica za tu trkačku seriju, pošto bi razvoj baterije trebalo da omogući vozačima da kompletiraju trku u jednom bolidu, a ne da se prebacuju u drugi sredinom trke.

Mercedes je u posljednje tri godine dominantan u Formuli 1, pošto je osvojio po dvije titule u konkurenciji vozača i konstruktora, a na putu je da to ponovi i ove godine, pošto je u toku borba Luisa Hamiltona i Nika Rozberga.

(Sport klub)
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz,   Audi,   Jaguar

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mercedes najavio ulazak u Formulu E

Izvor: AutoBlog, 05.Okt.2016, 03:31

Šampion Formule 1 Mercedes najavio je da bi mogao da uđe u Formulu E od sezone 2018/19. Nemački tim bi mogao da izabere da bude jedan od maksimum 12 ekipa u šampionatu električnih bolida, koji je pokrenut 2014. godine. „Elektrifikacija će igrati veliku ulogu u budućnosti automobilske industrije“,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.