Mercedes ulaže 2 milijarde evra u Kini

Izvor: B92, 27.Avg.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes ulaže 2 milijarde evra u Kini

Mercedes će zaključno sa 2015. godinom investirati 2,02 milijarde evra u širenje poslovanja u Kini. Nemački proizvođač će u cilju ekspanzije u toj zemlji u istom periodu obnoviti 20 modela automobila.

Zahvaljujući svemu tome, Mercedes očekuje da će povećati prodaju za trećinu na najvećem svetskom tržištu automobila.

Otkrivajući detalje strategije, novi šef kineskog odeljenja nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korporacije Daimler, kojoj pripada Mercedes, Hubertus Troska, naveo je da je cilj povećanje prodaje na više od 300.000 automobila do 2015. godine. Plan, koji je deo obimne "Inicijative 2020", predviđa povećanje proizvodnih kapaciteta i širenje prodajne mreže u Kini.

Troska je naglasio da ima mnogo mogućnosti za razvoj i izrazio uverenje da će kinesko tržište ostvariti značajan rast u narednim godinama. Ako se plan ostvari u celini, Kina će za Mercedes postati najveće tržište, dok se sada nalazi na trećem mestu, iza Nemačke i SAD.

U petak, 30. avgusta, na auto-salonu u gradu Čenda, kompanija će na kineskom tržištu predstaviti unapređenu E klasu. U trećem tromesečju 2013. Mercedes će u Kini pustiti u prodaju novu generaciju S klase, a 2014. godine sa proizvodnih linija u toj zemlji počeće da silazi novi kompaktni crossover, Mercedes GLA.

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mercedes ulaže 2,7 milijardi dolara na ekspanziju u Kinu

Izvor: Capital.ba, 27.Avg.2013

BERLIN, Njemački proizvođač automobila Mercedes benc potrošiće u naredne dvije godine 2,7 milijardi dolara na širenje poslovanja u Kini. Mercedes će obnoviti 20 modela u nadi da će za trećinu ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.