Mercedes sprema suparnika BMW-u X6

Izvor: B92, 09.Apr.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes sprema suparnika BMW-u X6

Šef Mercedesa, Diter Ceče, otkrio je na godišnjem skupu Daimlerovih akcionara kako će izgledati koncept budućeg modela kojim će se ovaj proizvođač na tržištu suprotstaviti najvećem konkurentu, BMW-u.

Mercedes ulaže veliki trud sa ciljem da postane najprodavaniji premijum proizvođač automobila na svetu. Ako želi da iza sebe ostavi BMW i Audi, osim porasta prodaje aktuelnih modela, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moraće da tržištu ponudi i neka nova vozila, poput kupe-krosovera.

Konceptna verzija budućeg modela iz ovog segmenta, pod nazivom Concept Coupe SUV, imaće premijeru na sajmu automobila u Pekingu, krajem aprila. Na osnovu prve fotografije primećuje se da su osnovni stilski elementi preuzeti od modela Mercedesa GLA i CLA.

"Smatramo da se veliki potencijal za rast prodaje Mecedesovih vozila nalazi upravo u segmentu koji predstavlja kombinaciju SUV i kupe automobila", rekao je izvršni direktor kompanije, Diter Ceče.

Ceče nije otkrio više detalja, ali preptostavlja se da će, kao što je to bio slučaj i sa nekim drugim novijim modelima Mercedesa, iz vozila Concept Coupe SUV uz manje izmene vrlo brzo nastati produkcijska verzija.

Novi model trebalo bi da deli platformu sa Mercedesom ML, a spekuliše se da će serijska verzija imati oznaku MLC.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.