Mercedes predstavio novu nomenklaturu

Izvor: Nacionalna klasa, 13.Nov.2014, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes predstavio novu nomenklaturu

Mercedes-Benz je formalno objavio značajne izmene u davanju imena modelima iz svoje ponude. Nemačka kompanija izmenila je dosadašnji sistem kako bi više naglasila identitet pet ključnih serija: A, B, C, E i S klase. Zbog toga su preimenovana četiri važna modela i stvorene nove kategorije.

Kao rezultat, GLK će se ubuduće zvati GLC, što ukazuje na njegove mehaničke veze sa C klasom. Veći ML postaje GLE, a buduća >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << serijska verzija koncepta Coupe SUV nosiće ime GLE Coupe.

Pored ovih izmena, GL postaje GLS, štio ukazuje na njegovo pozicioniranje u viši segment, u društvo S klase. Očekuje se da će na njegovoj osnovi u budućnosti biti pravljen Mercedes-Maybach GLS.

Ove izmene stupaju na snagu od 2015. godine, sa lansiranjem novih ili osveženih modela. Kao što se vidi iz plana, G klasa zadržava svoje ime. 2016. godine SLK će postati SLC, kada stigne četvrta generacija ovog modela. Mercedes-Benz je odlučio da sačuva ugledno ime SL za veći i skuplji dvosed.

Šef marketinga i komunikacija u Mercedesu Jens Timer (Jens Thiemer) rekao je ovim povodom da nova nomenklatura donosi više jasnoće, transparantnosti i konzistentnosti, da bi kupci mogli lakše da se snađu u rastućoj ponudi ovog proizvođača.

On je potvrdio i da na tržište uskoro stiže model CLA Shooting Brake, koji će biti predstavljen na salonu automobila u januaru u američkom Detroitu, pre početka prodaje u Evropi u drugom kvartalu sledeće godine.

Pored objašnjenja buduće nomenklature modela, Mercedes je predstavio i način na koji će nadalje označavati motore. Ubuduće će na poklopcu prtljažnika mala slova označavati vrstu korištenog motora: c za komprimovani prirodni gas (do sada Natural Gas Drive), d za dizel (do sada BlueTec i CDI). e ze električni motor ( do sada Plug-in Hybrid i Electric Drive), f za gorivnu ćeliju (do sada F-Cell), h za hibridni pogon (do sada Hybrid i BlueTec Hybrid). Prema onome što je prezentovano, Mercedes neče posebno označavati benzinske motore.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.