Mercedes povećao prodaju za 11%

Izvor: Nacionalna klasa, 12.Maj.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes povećao prodaju za 11%

Prodaja modela Mercedes-Benza u aprilu je povećana za 11%, na 164063 automobila, zahvaljujući rastu potražnje u Evropi i Kini, što je poništilo efekat neizmenjene prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ostvarili smo rast 38 meseci uzastopno i sa premijerama na pet tržišta imali smo dobar start u drugom kvartalu”, saopštio je Ola Kelenius (Ola Kaellenius), šef prodaje u Mercedesu.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << nove generacije E klase, ovaj proizvođač lansirao je i seriju kabrioleta, uključujući SL, SLC i S klasu, što je dodatno poboljšalo prodaju. Broj registracija novih automobila u četvoromesečnom periodu povećan je za 12%, na 647550 primeraka, što je novi rekord.

U Evropi, prodaja je povećana za 14%, na 73070 automobila. Veliki rast je delimično rezultat odlične prodaje u Nemačkoj, gde je broj isporučenih vozila povećan za 11%, dok je u Kini zabeleženo povećanje za čak 32%. Istovremeno je prodaja u SAD porasla za 0,2%.

Kombinovana prodaja marki Mercedes i Smart u aprilu je povećana za 11%, na 176151 primerak.

Prošlog meseca je potražnja za automobilima marke Smart porasla za 10%, na 12088 primeraka. Tom rezultatu doprinela je nedavna premijera modela ForTwo i ForFour.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Povezane vesti

Mercedes u aprilu povećao prodaju za 11%

Izvor: AutoBlog, 13.Maj.2016, 01:18

Prodaja modela Mercedes-Benza u aprilu je povećana za 11%, na 164.063 automobila, zahvaljujući rastu potražnje u Evropi i Kini, što je poništilo efekat neizmenjene prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama. “Ostvarili smo rast 38 meseci uzastopno i sa premijerama na pet tržišta imali smo dobar...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.