Mercedes po ugledu na BMW: U planu ekološki podbrend?

Izvor: B92, 16.Maj.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes po ugledu na BMW: U planu ekološki podbrend?

Kompanija iz Štutgarta razmatra mogućnost lansiranja posebne familije vozila sa alternativnim, ekološki prihvatljivim pogonskim sistemima, poput BMW-ove "i" serije, nagovestio je jedan od čelnika Mercedesa.

U razgovoru za Autocar, šef Mercedesovog marketniga, Ola Kalenius, kazao je da je to primamljiva ideja, ali da njegova kompanija najpre treba da proširi ponudu Plug-in hibridnih modela. Nakon toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mercedes bi trebalo da se fokusira na podbrend sličan onome koji razvija suparnički BMW.

BMW je pre nekoliko godina pokrenuo novu familiju modela, koji koriste ili hibridne ili čisto električne pogonske sisteme, tako da su sada na tržištu dostupni sportski Plug-in hibrid BMW i8, i električni model BMW i3.

Što se Mercedesa tiče, ova kompanija planira će do kraja 2016. u ponudi imati tri električna modela - B klasu Electric Drive (automobil koji su za osvojeno prvenstvo Engleske dobili fudbaleri Lestera kao poklon od vlasnika kluba), kao i dva modela marke Smart na struju.

Za 2017. u planu je još jedan model sa alternativnim pogonskim sistemom, GLC F-Cell na vodonik, a Kalenius je najavio da će do kraja te godine Mercedes u prodaji imati čak 10 Plug-in hibrida.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.