Mercedes od 1. februara u Srbiji preko posrednika

Izvor: B92, 05.Feb.2014, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes od 1. februara u Srbiji preko posrednika

Dosadašnji zvanični predstavnik kompanije Daimler AG u našoj zemlji, Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora d.o.o., od 1. februara 2014. godine prenela je svoje poslovne aktivnosti na nove kompanije - Star Import d.o.o. i Emil Frey Auto Centar d.o.o. Obe firme posluju u okviru švajcarske Emil Frey Grupe.

Prelazak sa direktne prodaje Mercedesovih vozila na distribuciju preko posrednika realizovan je na osnovu ugovora koji su u julu 2013. potpisali Daimler i Emil Frey Grupa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Veleprodajne aktivnosti svih Mercedes-Benz brendova za Srbiju i Crnu Goru obavljaće Star Import d.o.o. Sa druge strane, Emil Frey Auto Centar d.o.o. je nova maloprodajna firma u Beogradu koja pruža usluge prodaje i post-prodaje svim Mercedes-Benz, Smart, Fuso i Setra klijentima.

Novi distributer najavio je u svom saopštenju da će trenutna struktura distribucije i cene vozila ostati iste kao i do sada, kako bi se obezbedio kontinuitet u komunikaciji sa Mercedes-Benz klijentima.

Kako bi se osigurao kontinuitet Daimlerove posvećenosti ovom tržištu, sadašnji generalni direktor predstavništva Mercedes Benza za Srbiju ni Crnu Goru, Rolf-Juergen Seyerle, ostaće na ovoj poziciji, dodaje se u saopštenju.

Daimler je u Srbiji prodavao i servisirao Mercedes-Benz putnička vozila, kombi vozila, kamione i autobuse bez posredinka od 1996. godine. Tržišta Srbije i Crne Gore bila su jedina u regionu gde su funkcije veleprodaje i maloprodaje vozila do sada bile u okviru ćerke firme Daimler kompanije.

Novi distributer, Emil Frey Grupa, je porodična firma iz Švajcarske, osnovana 1924. godine od strane mehaničara Emila Freya. Sedište kompanije je u Cirihu.

Kompanija je pretežno fokusirana na poslovanje u automobilskoj industriji (veleprodaja, maloprodaja, finansiranje i logistika automobila i auto-delova) i prisutna je na tržištu Švajcarske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Češke, Poljske i od skoro Hrvatske.

Izvor: B92, Tanjug
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.