Mercedes napada Rolls-Royce i Bentley: Maybach verzija GLS-a od 200.000 dolara FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 22.Nov.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes napada Rolls-Royce i Bentley: Maybach verzija GLS-a od 200.000 dolara FOTO/VIDEO

Superluksuzni SUV Mercedes-Maybach GLS debitovao je na sajmu automobila u kineskom Guangžuu.

Nemački proizvođač odabrao je da Mercedes-Maybach GLS 600 predstavi u Kini, umesto na aktuelnom auto-salonu u Los Anđelesu, što najbolje govori o tome na koje tržište najviše računa kada je reč o prodaji ovog vozila.

Maybach verzija je bazirana na standardnom GLS-u, ali već na prvi pogled spoljašnjost otkriva da je reč o unapređenoj, znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << luksuznijoj varijanti najvećeg Mercedesovog SUV-a.

Svi stilski elementi koji krase Maybach modele Mercedesa su tu, uključujući karakterističnu hromiranu masku hladnjaka sa vertikalnim lajsnama.

Vozilu ne nedostaje hromiranih detalja ni na drugim delovima karoserije, uključujući branike i okvire prozora, a najnaglašeniji su na “B” stubovima SUV-a.

Neizostavan je i Maybach amblem na “D” stubu.

Mercedes-Maybach GLS 600 standardno dolazi sa 22-inčnim alu felnama, a kupci mogu da naruče i opcione od 23 inča.

Još jedna od osobina koja krasi luksuzne Maybach automobile je dvobojna spoljašnjost. Mercedes će ponuditi 8 kombinacija sa različitom nijansom krova u odnosu na ostatak karoserije.

Za razliku od običnog GLS-a, ova verzija biće dostupna samo sa dva reda sedišta, kako bi se za putnike koji su smešteni pozadi osigurao maksimum komfora i udobnosti u vožnji.

Kao i kod Mercedes-Maybacha S-klase, zadnja dva sedišta su u stvari dve fotelje razdvojene centralnom konzolom sa naslonom za ruke. Nagib naslona je podesiv, a sedišta su opremljena i dodatkom za noge, koji omogućava da putnici sede u gotovo opruženom, relaksirajućem položaju.

Lista standardne luksuzne opreme je podugačka i uključuje specijalne presvlake od Nappa kože, veliki panoramski krov, grejana i hlađena sedišta sa funkcijom masažera, poseban klima-uređaj za putnike pozadi, Airmatic vazdušno oslanjanje i još mnogo toga.

Standardan je i tablet u centralnoj konzoli pozadi, koji putnicima na zadnjim sedištima omogućava pristup komandama i funkcijama multimedijalnog MBUX sistema.

Među brojnim doplatnim opcijama je i mali frižider sa šampanjcem smešten u zadnjoj središnjoj konzoli.

Mercedes-Maybach GLS 600 za pogon koristi 4.0-litarski twin-turbo V8 sa 558 KS, dostupnih pri 6.000 – 6.500 o/min, i 730 Nm koji su raspoloživi u rasponu 2.500 – 5.000 obrtaja.

U Mercedesu kažu da je ovaj motor razvijen ekskluzivno za Maybach i da je opremljen EQ Boost električnim 48-voltnim sistemom koji obezbeđuje dodatnu, trenutnu injekciju snage od 22 KS (26 kW) i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga pogonskog sistema se prenosi na sva 4 točka pomoću Mercedesovog 4Matica, a Mercedes-Maybach GLS 600 od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 s, što je sjajan rezultat za vozilo teško 2.780 kg. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

Iako vlasnike ovakvih vozila potrošnja goriva ne zanima previše, treba reći da prema fabričkim podacima Maybach GLS 600 prosečno troši 11,7 l/100 km, uz CO2 emisiju od 266 g/km.

Nemački proizvođač razvio je specijalno za ovaj SUV miris koji se ispušta u kabinu ukoliko se kupac opredeli za opcioni Air-Balance paket, a među ostalim opcijama izdvaja se aktivno ogibljenje E-Active Body Control.

Mercedes-Maybach GLS 600 u prodajne salone stiže u drugoj polovini 2020. godine, a očekuje se da će njegova početna cena iznositi oko 200.000 dolara, što je u rangu sa jednim od malobrojnih rivala u klasi – SUV modelom Bentley Bentayga.

Izrađivaće se u Sjedinjenim Državama, a osim SAD-a i Kine, najvažnije tržište za ovaj SUV biće Bliski istok.
Pogledaj vesti o: Rolls Royce

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.