Mercedes najbrži na Suzuki - Hamilton ubedljiv

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes najbrži na Suzuki - Hamilton ubedljiv

Aktuelni šampioin Luis Hamilton bio je najbrži na oba slobodna treninga koja su u petak održana na stazi Suzuka. Iza njega oba puta bio je njegov timski kolega iz Mercedesa Valteri Botas.

Hamilton je trijumfovao na tri od poslednje četiri trke za Veliku nagradu Japana, a u petak je ponovo bio nejabolji na Suzuki. Na prvom treningu Hamilton je štopericu zaustavio na 1:28.693. Na drugom se dodatno popravio, pa je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vreme od 01:28.217.

Britanac se tokom prvog treninga umalo sudario sa bolidom ekipe Toro Roso, pošto je Pjer Gasli bio prinuđen da stane. Ipak, brzo je ragovao i obišao ga.

U generalnom plasmanu Hamilton ima 50 poena više od Sebastijana Fetela u Ferariju na samo pet trka do kraja sezone.

Drugo vreme na oba treninga imao je Valteri Botas, koji je za Hamiltonom zaostajao +0.446 sekundi u prvom i +0.461 u drugom.

Među najbržima tokom prvog treninga bili su Danijel Rikardo (+0.682), Kimi Rajkonen(+0.936) i Sebastijan Fetel (+0.994).

U prvih pet na drugom slobodnom treningu bili su još Fetel (+0.833), Maks Ferstapen (+1.040) i Rajkonen (+1.281).

Treći slobodni trening na programu je u subotu od 5 časova, dok su kvalifikacije zakazane za 8.

Silver Arrows leading the way, with the Red Bulls and Ferraris behind

Your full classification from opening practice at Suzuka #JapaneseGP#F1pic.twitter.com/HHWdzr3TtE

FP2 CLASSIFICATION: @MercedesAMGF1 look very strong #JapaneseGP#F1pic.twitter.com/gBVopO90s5
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.