Mercedes najavljuje: Nova E Klasa KARAVAN (FOTO +VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 10:48

Mercedes najavljuje: Nova E Klasa KARAVAN (FOTO +VIDEO)

Zvanično, proizvođač još ne otkriva sve detalje, ali nemački mediji procenjuju da će početna cena biti od oko 60.000 evra.

Nedugo nakon premijere nove E klase u limuzinskoj verziji, Mercedes sada predstavlja i njeno karavansko izdanje (T-Modell). Vrata prtljažnika se standardno otvaraju i zatvaraju pritiskom na dugme, a Mercedes to naziva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Easy Pack". Zapremina prtljažnika se kreće od 615 do 1830 litara (plug-in hibrid od 460 do 1675 litara). Nova E klasa karavan je blago porasla: dužina je sada 4949 mm (plus 4 mm u odnosu na prethodnika), širina 1880 mm (plus 28 mm), visina 1469 mm (plus 1 mm) i međuosovinsko rastojanje 2961 mm (plus 22 mm). Ovde i podatak da je koeficijent otpora vazduha 0,26.

Povećanje međuosovinskog rastojanja i širine bi prvenstveno trebalo da koristi putnicima. Mercedes obećava više prostora za kolena i noge, kao i više prostora za laktove. Za maksimalnu varijabilnost, zadnja sedišta se mogu električno preklopiti u odnosu 40/20/40.

Već poznat iz limuzine je i kokpit sa MBUX-Superscreenom. Sastoji se od 12.3-inčnog digitalnog ekrana za instrumente, 14.4-inčnog infotainment ekrana i opcionog displeja za putnike (MBUX Premium Plus), koji takođe ima 12.3 inča. Mercedes je takođe dodao sisteme za pomoć vozaču i proširio standardnu ponudu E klase. Između ostalog, limuzina i karavan su pripremljeni za autonomno parkiranje.

Motori sa unutrašnjim sagorevanjem su blagi hibridi - svi sa integrisanim starter generatorom (ISG), novom baterijom i snažnijim elektromotorom, koji sada ima snagu od 17 umesto prethodnih 15 kW. Tu je i hibridni E 300 e sa sistemskom snagom od 313 KS i 550 Nm (2,0 litarski turbo benzinac i elektromotor), kao i baterijom od 25,4 kWh za koju Mercedes obećava potpuno električni domet od 113 kilometara.

Sve verzije su uparene sa revidiranim 9G-Tronic menjačem kao standard, a Airmatic vazdušno vešanje je dostupno uz doplatu. Zvanično, Mercedes još ne otkriva cene, ali nemački mediji procenjuju da će nova E klasa karavan startovati od oko 60.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.