Mercedes najavio potpuno novi model – stiže CLE

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 13:41

Mercedes najavio potpuno novi model – stiže CLE

CLE će zameniti dva modela u Mercedesovoj gami.

Iako je dolaskom krosovera, a posebno njihovih dinamičnijih kupe izdanja, klasična sportska forma ispala iz fokusa javnosti, premijum proizvođači i dalje drže u ponudi ove automobile.

Među njima, Mercedes je svakako jedan od revnosnijih. Istina, i u Mercedesu su svesni da prevelika ponuda ovih modela nema smisla, pa će je suziti na dva automobila.

Jedan od njih je novi CLE, koji zamenjuje kupe C i E klase u gami. Isto važi i za kabrio verzije.

Možda je najbolja vest da će i CLE u kabriolet verziji zadržati krov od tkanine, koji je nesumnjivo elegantniji, kompaktniji i mnogo lakši od sklopivog tvrdog krova.

Sa druge strane, u tom slučaju, Mercedes će morati da uloži više napora na polju krutosti same konstrukcije.

Mercedes je najavio premijeru ovog kupea za sredu, 5. jula, a tada će verovatno biti poznato više tehničkih detalja o mehanici.

Iz najavnog tizera možemo samo da vidimo kako CLE pronalazi svoj uzor u kupeu S klase, koji je trajao samo jednu generaciju, ali je bio i ostao merilo elegancije.

U vezi sa pogonom kruže glasine da će početak obeležiti elektrifikovani 2.0 benzinski motor. Podsećanja radi, njegova hibridna verzija u sedanu (C300e) proizvodi preko 300 KS.

U svakom slučaju, ponuda sigurno neće ići dalje od šest cilindara i verovatno će biti rezervisana za performansni CLE 53 AMG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mercedes najavio potpuno novi model

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2023, 07:38

Iako je dolaskom krosovera, a posebno njihovih dinamičnijih kupe izdanja, klasična sportska forma ispala iz fokusa javnosti, premijum proizvođači i dalje drže u ponudi ove automobile.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.