Mercedes kažnjen zbog malverzacija

Izvor: Autoportal.rs, 22.Avg.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes kažnjen zbog malverzacija

Kina predstavlja najveće automobilsko tržište na svetu pa nije čudo što se proizvođači utrkuju ko će imati dominaciju u ovoj azijskoj zemlji. ali to ne znači da smeju da igraju van pravila u šta se nakon Audija uvredio i Mercedes.

Kineske vlasti su proglasile krivom kompaniju Mercedes nakon što je pregledom finansijkse dokumentacije utvrđeno da je ovaj proizvođač automobila pravio brojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << malverzacije koje se tiču cena servisa i rezervnih delova za svoja vozila.

Iz komapanije "Daimler" su u izjavi rekli da u potpunosti sarađuju sa vlastima u toku istrage. Još uvek nije poznato kakav i kolika kazna očekuje Nemce. Ovo je drugi primer da nemački giganti rade van zakona na tržištu Kine. Pre Mercedesa za sličan prekršaj kažnjen je i Audi.

Prema antimonopolističkom zakonu na koji se Kina poziva, a koje je na snazi od 2008. Mercedes bi mogao da bude kažnjen oduzimanjem od 1 do čak 10 procenata od zarade kompanije u protekloj godini. Pored već kažnjenih Audija i Mercedesa pod istragom zbog istog prekršaja je i kompanija Chrysler.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.