„Mercedes“ i „Tojota“ otvaraju fabrike u Srbiji?

Izvor: Capital.ba, 26.Maj.2022, 13:01

„Mercedes“ i „Tojota“ otvaraju fabrike u Srbiji?

BEOGRAD  – Srbija pregovara sa predstavnicima kompanija „Mercedes“ i „Tojota“ o otvaranju njihovih auto-fabrika u ovoj zemlji, ali ishod pregovora još nije poznat. Foto: Pixabay Mercedes je danas daleko odmakao u elektrifikaciji automobila, a u Srbiji je stasala klasa IT radnika sposobnih da rade u tehnološkim auto-kompanijama. Odluči li se makar jedan proizvođač da gradi fabriku u Srbiji, biće to značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << pomak za domaću privredu, piše Nedeljnik. “Pregovori uveliko traju sa nekoliko svetskih proizvođača automobila. Najdalje se otišlo u pregovorima s Mercedesom”, potvrdio je u trećoj nedjelji maja visoko pozicionarni funkcioner administracije u Beogradu. Da se pregovara potvrdio je za Nedeljnik i dobro obavješteni preduzetnik uključen i u njemačku i srpsku poslovnu zajednicu. „Velika japanska automobilska kompanija poslala je pismo o namerama opštini Inđija u kome traži detaljnije izmene Prostornog plana placa na kome treba da se gradi fabrika automobila vredna milijardu evra“, potvrdio je predsjednik opštine Vladimir Gak. Već citirani funkcioner administracije potvrdio je da se iza buduće fabrike automobila u Inđiji krije japanska kompanija Tojota. Nedeljnik Чланак „Mercedes“ i „Tojota“ otvaraju fabrike u Srbiji? се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOLAZE NAM MERCEDES ILI TOJOTA?! Srbija pregovara sa dva automobilska giganta: Inđija se sprema za dolazak jednog

Izvor: Blic, 26.Maj.2022

Srbija pregovara s predstavnicima Mercedesa i Tojote o otvaranju njihovih auto-fabrika u našoj zemlji, piše Nedeljnik. O ishodu pregovora se još ne zna ništa.

Nastavak na Blic...

Da li su Mercedes i Toyota pred dolaskom u Srbiju?

Izvor: AutoBlog, 26.Maj.2022

Srpski zvaničnici pregovaraju, prema izvorima časopisa Nedeljnik, s predstavnicima nemačkog Mercedesa i japanske Toyote o otvaranju njihovih auto-fabrika u Srbiji. Ni Srbija ni Mercedes nisu isti kao pre 15 godina kad je taj automobilski div „otkačio“ Srbiju i izgradio fabriku u Mađarskoj, a...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.