Mercedes dobio novog vozača

Izvor: Autoportal.rs, 16.Sep.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes dobio novog vozača

Ekipa koja ove sezone dominira Formulom 1 ne želi ništa da prepusti slučaju i zato se pojačavaju na svim pozicijama, a jedna od njih jeste i mesto rezervnog vozača.

Mercedes je doveo u svoje redove novog rezervnog vozača. U pitanju je vozač iz DTM serije, Paskal Verlein. Nemački vozač je prvi put seo u F1 bolid prošlog četvrtka kada je u modelu W03 koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << Mercedes koristio 2012. odvezao 109 krugova.

"Osim Nika i Luisa on je vozač koji najbolje poznaje naš bolid W05. Zato je on najbolji izbor za našeg rezervnog vozača," rekao je Toto Volf.

Devetnaestogodišnji vozač je prošle godine proveo mesec dana u simulatoru modela W05, u kojem je prešao čak 12 000 kilometara.

"Trebalo mi je par krugova da se naviknem na neverovatnu brzinu bolida, na jake kočnice i veliku brzinu u krivinama. Ali brzo sam se prilagodio i svaki naredni krug mi je bio sve bolji," rekao je novi vozač Mercedesa.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.