Mercedes MLC za 2015.

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes MLC za 2015.

Prototip Mercedesa MLC, koji će biti rival BMW-u X6, fotografisan je tokom testiranja na Nirburgringu. Ako vam se automobil čini poznatim, to je zato što se test prototip još uvek krije ispod karoserije aktuelnog Mercedesa ML.

O budućem Mercedesovom coupe-crossoveru i dalje je dostupno malo informacija. Ono što se zna je da će MLC biti postavljen na modifikovanu platformu Mercedesa M klase.

Na fotografijama se može videti da testirano vozilo ima spušteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oslanjanje, a po dodatnim proširenjma na lukovima iznad točkova može se zaključiti da je automobil širi od standardnog Mercedesa ML.

Kada je reč o pogonskim agregatima, inženjerima nemačkog proizvođača na raspolaganju su motori koji se koriste i u aktuelnoj M klasi, poput V6 i V8 benzinaca i šestocilindričnog dizelaša. Za AMG model dostupan je 5.5 litarski Bi-turbo V8.

Proizvodnja Mercedesa MLC mogla bi da bude poverena fabrici te kompanije koja se nalazi u mestu Tuscaloosa, u Alabami, u koju je nemački proizvođač ulaže 350 miliona dolara (oko 264 miliona evra) i otvara 400 novih radnih mesta. Inače, u ovom pogonu se trenutno izrađuju modeli ML i GL, a od 2014. pridružiće im se i nova C klasa.

Mercedes je 2012. odlučio da prekine proizvodnju R klase koja se takođe proizvodila u istoj fabrici.

Očekuje se da će Mercedes 2014. najpre predstaviti koncept budućeg modela MLC, da bi se serijska verzija pojavila u prodajnim salonima 2015. godine.

Vozili smo Mercedes ML 350 CDI BlueTEC 4MATIC.

Vozili smo Mercedes ML 250 BlueTEC 4MATIC.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz,   BMW

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mercedes MLC za 2015.

Izvor: B92, 31.Jul.2013

Prototip Mercedesa MLC, koji će biti rival BMW-u X6, fotografisan je tokom testiranja na Nirburgringu. Ako vam se automobil čini poznatim, to je zato što se test prototip još uvek krije ispod karoserije aktuelnog Mercedesa ML...O budućem Mercedesovom coupe-crossoveru i dalje je dostupno malo informacija....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.