Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mercedes" Leonida Brežnjeva prodat za 103.000 evra

Luksuzni mercedes koji je pripadao bivšem lideru Sovjetskog Saveza Leonidu Brežnjevu, prodat je na aukciji za 103.600 evra. Komforna limuzina iz 1966. godine, opremljena mini-barom, prodata je na Internet aukciji koju je organizovala nemačka poreska uprava.



Prema rečima portparola regionalnog ministarstva finansija, automobil je prešao više od 90.000 kilometara.

Limuzina sa tablicama ruske tajne službe KGB koja je u Nemačku stigla '90. godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripala je nemačkoj poreskoj upravi nakon jedne zaplene.

Leonid Brežnjev, koji je na čelu Sovjetskog Saveza bio od 1964. do 1982, bio je veliki ljubitelj lepih automobila. Osim "mercedesa", u kolekciji je imao i "maserati", "kadilak" i "rols-rojs", piše na sajtu lista "Špigl".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.