Mercedes Citan - prepakovani Kangoo

Izvor: B92, 18.Apr.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes Citan - prepakovani Kangoo

Objavljeni su prvi zvanični detalji i fotografije najmanjeg Mercedesovog komercijalnog vozila. Model Citan nastao je kao rezultat partnerstva sklopljenog 2010. godine između Daimlera i Renault-Nissan alijanse, a proizvodiće se u Renaultovoj fabrici u Francuskoj.

Kao što je i najavljeno, osim prednjeg dela, Citan će dosta ličiti na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Renault Kangoo, dok su prednji branik, a naročiti maska hladnjaka i svetlosne grupe karakteristični za Mercedesova mala komercijalna vozila.

Mercedes Citan imaće pogon na prednjim točkovima, a proizvodiće se u tri karoserijske verzije.

Citan Compact biće dugačak 3,94 m, varijanta Long 4,32 m, a Extra-Long 4,71 m.

Kupcima će biti dostupne i tri funkcionalno različite opcije: klasična teretna, putnička i kombinovana verzija.

Kada je reč o motorima, Mercedes Citan će u početku imati u ponudi tri turbo-punjena dizel agregata, sa rasponom snage od 75 do 110 ks, kao i benzinac od 114 ks.

Benzinska varijanta uključuje kao standard i BlueEFFICIENCY paket, sa ECO start/stop funkcijom i specijalnim gumama koje imaju manji otpor kotrljana, dok je ovaj paket u dizel verzijama moguće doplatiti kao opciju.

U zavisnosti od vrste motora, Mercedes Citan će imati petostepeni ili šestostepeni ručni menjač, a svi modeli će kao standardni deo opreme imati i adaptivni ESP (Electronic Stability Program).

Mercedes Citan će se na evropskom tržištu pojaviti do kraja 2012. godine.

Pogledajte galeriju fotografija novog Mercedesa A klase.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.