Mercedes CLA dobija obrise

Izvor: B92, 13.Sep.2012, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes CLA dobija obrise

Nova Mercedesova kompaktna kupe limuzina ostala je bez većeg dela “kamuflaže”. Na internetu se pojavio prvi video snimak delimično maskiranog prototipa novog modela CLA.

Mercedes je krajem marta 2012. izašao u javnost sa planovima o proizvodnji kupe limuzine iz segmenta kompaktnih automobila. Već u aprilu, na Sajmu automobila u Pekingu predstavljen je koncept ovog vozila, Mercedes CSC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Da razvoj serijske verzije dobro napreduje, potvrđuje i prvi video snimak gotovo demaskiranog prototipa:

Mercedes CLA dizajniran je po ugledu na model CLS, a kao i nova A i B klasa baziran je na MFA platformi.

Sa Mercedesom A klase, model CLA trebalo bi da deli i paletu motora, poput 2.0 litarskog benzinca sa 211 ks i novog 2.2 litarskog CDI agregata koji razvija 170 ks. Ne treba zaboraviti ni AMG verziju koja bi mogla da dobije 2.0 litarski turbo-punjeni motor maksimalne snage 340 ks.

Za sada još uvek nije potvrđeno da li će novi model imati premijeru na auto-salonu u Parizu, ali se zna da će se ovaj automobil pojaviti u prodaji 2013. godine. Mercedes CLA proizvodiće se u Mađarskom Kečkemetu.

Pročitajte više o konceptu Mercedes CSC.

Vozili smo novi Mercedes A klase.

Nova A klasa stigla u Srbiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mercedes-Benz CLA snimljen sa manje kamuflaže ovaj put

Izvor: Moto.rs, 13.Sep.2012

Imajući u vidu činjenicu se razvojna faza polako približava kraju, nedavno se na YouTube servisu pojavio video snimak u kojem je glavni akter CLA koji nije kamufliran u velikoj meri. Sigurno je da CLA neće biti tako impresivan kao originalni koncept ali to nikako ne znači da se neće izdvajati...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.