Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2017, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes-Benz opoziva E klasu

Javna je tajna da su kupci Mercedesa poslednjih godina mnogo zadovoljniji njegovim dizajnom i performansama nego kvalitetom.

Dokazi ove tvrdnje da Mercedes ima problem sa kvalitetom elektronike i završne montaže stižu sa svih strana, da bi juče Mercedes i zvanično pozvao vlasnike pojedinih modela da u najkraćem mogućem roku posjete servis.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Problem je "priznat" još u novembru, a najnoviji opoziv se odnosi uglavnom na novu E-klasu.

Problemi su gotovo indentični onim koji su uočeni krajem prošle godine na modelima GLE i GLS. U ovom slučaju on se detektuje pogrešnim prepoznavanjem težine putnika. Zaduženi senzor netačno očitava masu odrasle osobe prilikom sjedenja na suvozačkoj poziciji. Bord kompijuter u toj situaciji dobija informaciju da se radi o detetu, pa automatski eliminiše rad suvozačkog vazdušnog jastuka.

Opoziv ovakve prirode zahvatio je pored E klase i modele GLE, GLE Coupe i GLS modela.

Istovremeno iz Mercedesa saopštavaju i da su otklonjeni mogući propusti kod vetrobranskih stakla na modelima GLE i GLS budući da su propuštali vlagu.

Mnogobrojne reklamacije na kvalitet Mercedesa su logična posledica hiperprodukcije u premijum segmentu.

Samo u februaru Mercedes će opozvati u servise ukupno 18.415 vozila.

(Vrelegume.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.