Mercedes-Benz nudi milione da sačuva trku na VN Nemačke

Izvor: Moto.rs, 23.Mar.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes-Benz nudi milione da sačuva trku na VN Nemačke

Mercedes je ponudio pomoć da se trka za VN Nemačke sačuva ove godine. U petak, FIA je obelodanila da je uklonila trku za VN Nemačke koja je bila zakazana za 19. jul izvesnog kalendara zato što kako kaže Bernie Ecclestone ne sa nemačkom stazom nije mogao da se postigne sporazum.

Ranije, Ecclesotne je govorio o krizi u koju je po pitanju finansija upala staza Nirburgring kao i o potencijalnoj zameni u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << staze Hokenhajm, ali je očigledno da nikakvo rešenje nije postignuto. Sa druge strane, jedan od šefova Mercedes tima Toto Wolff je rekao da će ovaj tim pomoći koliko god može da se trka održi. Britanski mediji javljaju da je Mercedes spreman da plati ne samo polovinu troškova gubitaka koje bi ova trka donela u 2015. godini već i da promoviše trku. Mercedes ipak navodi da uprkos tome što je kompanija i imala konstruktivan stav i ponudila finansijsku pomoć njeni predlozi nisu prihvaćeni.

foto © Mercedes-Benz

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.