Mercedes-AMG GT R rekorder Nirburgringa

Izvor: Nacionalna klasa, 12.Dec.2016, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes-AMG GT R rekorder Nirburgringa

Mercedes-AMG GT R postavio je novi rekord na stazi Nirburgring u klasi serijskih automobila sa pogonom na zadnjim točkovima, postigavši vreme 7:10.92, što je bolje od dosadašnjeg rekorda za više od šest desetinki.



Sportski kupe orijentisan za vožnju na stazama koristio je Michelin Pilot Sort Cup 2 pneumatike, koji su standardni za ovaj model, a za >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << upravljačem je bio Kristijan Gebhart (Christian Gebhardt) iz nemačkog Sport Auto magazina.

Dosadašnji rekord držao je Gumpert Apollo Speed sa vremenom 7:11.57. Mercedes-AMG GT R je na Nirburgringu bio brži od Ferrarija 488 GTB za 10,71 sekundi.

GT R koristi prerađeni četvorolitarski V8 motor sa dva turba iz ostalih Mercedesovih modela sa oznakom AMG. Agregat proizvodi 585KS i 700Nm, a od 0-100km/h ubrzava za 3,6 sekundi.

U odnosu na standardni GT, ovaj kupe ima i neke aerodinamičke specifičnosti, poput većeg prednjeg splitera i karbonskog zadnjeg krila. To u kombinaciji sa širom karoserijom daje 155kg dodatnog vertikalnog pritiska pri brzini od 316km/h.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.