Mercedes-AMG A35 4Matic FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes-AMG A35 4Matic FOTO/VIDEO

Posle nekoliko "tizera", Mercedes je predstavio trenutno najskromniji AMG model, koji ipak ima impresivne performanse.

Mercedes-AMG A35 4MATIC treba da popuni prazninu između “obične” A klase i budućeg top modela Mercedes-AMG A45.

Za pogon je odabran novi četvorocilindarski 2.0 turbo benzinac sa 306 ks i 400 Nm. Motor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je povezan sa sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, a snaga se prenosi na sva 4 točka putem 4MATIC sistema.

Ovakva pogonska konfuguracija omogućava automobilu da 0-100 km/h ubrza za 4,7 s i da razvije maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h.

Mercedes-AMG A35 opremljen je AMG Ride Control sistemom oslanjanja koji sadrži mnoge aluminijumske komponente radi smanjena ukupne mase automobila.

Kupci će moći da naruče i opciono adaptivno ogibljenje, sa tri predefinisana načina podešavanje.

Za bezbedno zaustavljanje automobila nakon snažnih ubrzanja brinu se visokoperformansne kočnice sa diskovima promera 350 mm (napred) i 330 mm (nazad).

Mercedes-AMG A35 ima karakteristične AMG sastojke, poput AMG sistema upravljanja ili AMG izduva, a AMG Dynamic Select sistem ima novi mod “Slippery” za vožnju po klizavoj podlozi.

Automobil je postavljen na 18-inčne točkove izrađene od lake legure.

Sportski AMG ugođaj prisutan je i u kabini zahvaljujući između ostalog sportskom volanu i sedištima, kao papučicama nožnih komandi od nerđajućeg čelika.

Podešavanja digitalnog displeja na instrument tabli takođe su prilagođena AMG standardnima.

Mercedes-AMG A35 4MATIC predstaviće se prvi put uživo pred posetiocima auto-salona u Parizu, 2. oktobra, a prodaja će početi u novembru, do kada će biti obelodanjene i cene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.