Manja dobit Mercedesa zbog inflacije i nestašica

Izvor: Capital.ba, 22.Feb.2024, 17:49

Manja dobit Mercedesa zbog inflacije i nestašica

ŠTUTGART – Mercedes-Benz je tokom prošle godine imao veće troškove zbog inflacije i zastoja u snabdijevanju. Kompanija je ostvarila 153,2 milijarde evra prihoda, što je dva odsto više nego 2022. godine. FOTO: Pixabay Bruto dobit je, međutim, pala za tri odsto, na 20 milijardi evra. Konsolidovani rezultat je pao za skoro dva odsto, na 14,5 milijardi evra. Akcionari još mogu da računaju na dividendu veću za 10 centi, odnosno oko 5,30 evra po akciji. Mercedes je najavio i otkup >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << akcija u vrijednosti od tri milijarde evra. Dobra prodaja dostavnih vozila 2023. nije mogla da nadoknadi gubitke u segmentu putničkih automobila. Prosječna cijena od 74.200 evra je viša za dva odsto, pri čemu je kompanija manje trošila na gorivo i druge sirovine. Ipak, uticaj inflacije i nestašica zbog zastoja u svjetskoj trgovini bio je veći, naveo je njemački proizvođač. Biznis.rs Чланак Manja dobit Mercedesa zbog inflacije i nestašica се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Mercedesova dobit blago pala

Izvor: AutoBlog, 22.Feb.2024

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz je prošle godine ostvario 14,5 milijardi evra čiste dobiti, što je 1,5 posto manje nego godinu pre.Pad dobiti u kompaniji pripisuju visokoj inflaciji i problemima u lancu snabdevanja. Prihodi su porasli za dva posto na 153,2 milijarde evra. Deonice...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.