Maks Verstapen špijunirao Mercedes

Izvor: Mondo, 12.Maj.2019, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maks Verstapen "špijunirao" Mercedes

Holanđanin se "branio" rečima da "samo gleda".

Vozač Mercedesa, Luis Hamilton, posle pobede u trci za Veliku nagradu Španije istakao je da učestvuje u pisanju istorije Formule 1.

"Moram da pohvalim ovaj neverovatni tim. Pišemo istoriju, imamo pet dvostrukih pobeda, ponosan sam na to i na naporan rad svakog člana tima. Bilo je teško u prve četiri trke, ovo je sjajan bolid, mi se uvek slažemo, uspeli smo da rešimo sve razlike i dobro izađemo iz prve krivine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je ove nedelje, treći put uzastopno, pobedio na stazi u Barseloni i preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu od timskog kolege Valterija Botasa, koji je krenuo sa pol pozicije ali ju je izgubio već u prvom krugu.

Hamilton preuzeo vrh, Mercedes 5/5 (FOTO)

"Start je bio zanimljiv, bilo je blizu, video sam da crveni bolid ide iza Valterija i mene i nisam tačno znao gde su, ali sam i znao da Valteri može da prođe i morao sam da pazim. Na ponovljenom startu (posle bezbednosnog vozila), imali smo jedan odlazak u boks i pokušavao sam da održim gume toplim i da zabeležim najbrži krug na svežim gumama - cele sezone nisam imao najbrži krug", naveo je Hamilton, kom je ovaj put to uspeli, pa je dobio dodatan bod i u Barseloni osvojio maksimalnih 26.

Botas je ocenio da je trku izgubio kada ga je Hamilton prestigao.

"Bilo je prilično tesno, ali izgubio sam na startu, bilo je čudno na početku. Za ekipu je ovo neverovatno, peta dvostruka pobeda je zaista dobra stvar. Osvojio sam bodove i to je važno, svaki bod će se računati, ali moram da otkrijem šta se dogodilo na startu", rekao je Botas.

Treće mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula.

"Bila je nezgodna prva krivina i malo sam se povukao, što mi je omogućilo dobru poziciju za naredne tri krivine. Ali, Mercedesi su bili suviše brzi. Zadovoljan sam plasmanom na podijum", rekao je Verstapen.

Upitan zbog čega tokom izjava stoji pred Mercedesovog bolida 44, koji vozi Hamilton, Holanđanin je rekao:

"Samo gledam, želim da vidim šta je drugačije od mog bolida".

Pogledajte OVDE tu izjavu.

Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.