MERCEDES TESTIRA NOVITET: Integracija ChatGPT u svojim vozilima

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 11:30

MERCEDES TESTIRA NOVITET: Integracija ChatGPT u svojim vozilima

Beta verzija dostupna samo određenim korisnicima.

Mercedes-Benz stavlja ChatGPT u svoja vozila. Proizvođač automobila koristi Microsoft-ovu Azure OpenAI uslugu da prenese virusni model na prirodnom jeziku svom glasovnom asistentu u automobilu.

Umesto da samo odgovara na jednostavne i unapred programirane komande kao što su "Pojačajte toplotu." ili "Koja je prognoza?", ChatGPT može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da vodi prirodne razgovore o praktično bilo kojoj temi, uključujući kontekstualna dodatna pitanja. Pored toga, Mercedes kaže da istražuje dodatke za ChatGPT kako bi omogućio zadatke kao što su rezervisanje u restoranima ili rezervisanje karata za bioskop putem prirodnog jezika.

Iako bi dugotrajno ćaskanje na putu moglo da dovede do ometanja vožnje, činjenica da se radi samo o glasu trebalo bi da umanji zabrinutost zbog nepromišljenosti. Možda bi to čak moglo pomoći ako biste odgovarali na pitanja koja biste inače bili u iskušenju da pogledate na svom telefonu dok ste za volanom. Tromesečna beta verzija pokrivaće samo odabrane Mercedes-ove modele koji koriste MBUX infotainment sistem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.