Kraj proizvodnje ML63 AMG-a?

Izvor: B92, 04.Jan.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj proizvodnje ML63 AMG-a?

Ako je verovati italijanskom Autoblogu, Mercedes je odlučio da ubije najsnažniju benzinsku, kao i najsnažniju dizelsku verziju ML-a.



Ako želite ML63 AMG ili ML 450CDI, možda je bolje da se raspitate o dostupnosti tih modela pre nego što ih ponestane. Proizvođač iz Sindelfingena navodno će prestati da proizvoditi dvojac, a italijanski sajt ne navodi detaljnije informacije o razlozima za taj potez.

Dok ne dočekamo i zvaničnu potvrdu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Mercedesa, sumnjamo da je reč o konačnoj odluci, već eventualno o standardnoj proceduri pre predstavljanja novog modela. Naime, atmosferski 6.2-litarski V8 Mercedes je već počeo da zamenjuje 5.5-litarskim V8 u novim modelima, pa je izvesno da će se ista pogonska jedinica naći i pod haubom nove generacije žestokog nemačkog SUV-a.

U međuvremenu, pokaže li se taj trač istinitim, kupcima će na raspolaganju kao najsnažnija opcija ostati tek ML500 sa 388 KS.

Izvor - tportal

Uporedili smo: Porsche Cayenne / Mercedes ML63 AMG

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.