Kako GLE plesom izlazi iz blata? VIDEO

Izvor: B92, 13.Nov.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako GLE "plesom" izlazi iz blata? VIDEO

Premijum SUV modeli su često na udaru kritika da nisu sposobni za zahtevnu vožnju van gradskog asfalta, ali je Mercedes sa novom GLE klasom odlučio da sruši te stereotipe.

Nova generacija Mercedesove perjanice dolazi sa opcijom naprednog sistema vešanja koji u Štutgartu zovu "E-Active Body Control".

Ova tehnologija omogućava vodaču individualnu kontrolu nad amortizerima kako bi regulisao nagim i odstojanje vozila od tla.

E-Active Body Control >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristi 48-voltni električni sistem koji momentalno menja poziciju vazdušnog vešanja.

To u praksi znači da GLE može da se u krivini nagne skoro poput motocikla kako bi smanjio efekat centrifugalne sile na pitanju vozila.

GLE sa ovim sistemom bukvalno može da "zapleše" kako bi se izvukao iz neprohodne podloge, a kako to izgleda Mercedes je pokazao u sledećem videu:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako GLE "plesom" izlazi iz blata?

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2018

Premijum SUV modeli su često na udaru kritika da nisu sposobni za zahtjevnu vožnju van gradskog asfalta, ali je Mercedes sa novom GLE klasom odlučio da sruši te stereotipe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.