Jedan Titov mercedes u podrumu makedonske televizije

Izvor: N1 televizija, 04.Jul.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan Titov "mercedes" u podrumu makedonske televizije

Jedan od "mercedesa" Josipa Broza Tita, koji doživotni predsednik nekadašnje SFRJ nikada nije koristio, nalazi se u podrumu makedonske Radio-televizije u Skoplju.

Novinari, koji su imali priliku da vide vozilo navode da su umesto starog, zapuštenog automobila, koji se više ne upotrebljava, bili iznenađeni vrednim kolekcionarskim primerkom izuzetno dobro očuvanim.

"Kada je otvorena garaža pojavila se silueta i pomislio sam da je automobili manji od očekivanog Titovog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 'mercedesa'. Kada se je pojavila prednja rešetka sa trokrakom zvezdom i poznatim vertikalnim farovima, shvatio sam da je reč o modelu legendarnog dizajnera Pola Braka, ali u ekskluzivnoj verziji sa produženim međusobnim rastojanjem", napisao je novinar skopskog portala "MKD", na kojem se mogu videti i fotografije ovog automobila.

Titov "mercedes" u Skoplju proizveden je 1974. godine i prešao je jedva 60.000 kilometara.

Josip Broz je uživao u "mercedesima". Dva se čuvaju u Beogradu, jedan u Ljubljani, a jedan je na prodaji na aukciji u Londonu za tri miliona evra.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.