Izgoreo Mercedes-AMG One

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 17:05

Izgoreo Mercedes-AMG One

Britanske novine The Sun su objavile fotografije hiperautomobila Mercedes-AMG One koji je uništen u požaru.

Hiperautomobil vredan oko 2,5 miliona evra je fotografisan na autoputu M6 u Staffordshireu, a u pitanju je jedan od samo 275 planiranih primeraka, objavio je britanski list.

Prema rečima očevidaca, automobil nije bio u vožnji nego se prevozio u prikolici. Zbog toga je i katastrofalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << požar još veća misterija. Vatrogasci su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali požar je očigledno bio preintenzivan pa je bukvalno "progutao" skupoceni hiperautomobil.

Incident je potvrđen i iz Mercedesa, navodi Klix.ba.

"Upoznati smo s incidentom koji se dogodio tokom transporta automobila u zatvorenoj prikolici, što je deo procesa njegovog sklapanja. Srećom, niko nije povređen. U ovom trenutku ne znamo šta je izazvalo požar, pomoći ćemo u istrazi", izjavio je portparol kompanije.

Prema njegovim rečima, može se zaključiti da hiperautomobil u stvari nije završen do kraja, ali i dalje je zabrinjavajuće to što se zapalio i izgoreo.

Inače, razvoj hiperautomobila inspirisanog Formulom 1 je praćen nizom problema, tako da se na početak proizvodnje čekalo pet godina. Sada kada je proizvodnja počela, pojavljuju se informacije da pogonski sistemi još uvek nisu savršeno kalibrisani, a to je još jedan dokaz da razvoj automobila s pravom F1 tehnologijom predstavlja ogroman izazov.

Mercedes-AMG One je predstavljen prošle godine i najavljen u samo 275 primeraka. Uz pretpostavku da uništeni primerak nije završen ni isporučen, očekuje se da će biti proizveden zamenski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.