I mercedes iz Srbije na Sajmu

Izvor: Kurir, 12.Mar.2014, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I mercedes iz Srbije na Sajmu

Ove godine svoje modele predstaviće preko 260 izlagača, što je znatno više nego prethodnih godina

BEOGRAD - Podvig.

Na Sajmu automobila, od 14. do 23. marta, posetioci će moći da vide svetske premijere svetskih brendova, novi „Ikarbusov“ gradski autobus razvijen u saradnji s „Mercedesom“, i unapređeni bolid prvog srpskog Formula student tima Drumska strela 2014. Na sajmu DDOR BG Kar šou i međunarodnom sajmu motocikala Motopešn biće prisutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << više od 260 izlagača.

Praznik automobile

Organizatori su juče najavili da će na Četvrtom sajmu automobila i Osmom sajmu motocikala učestvovati svi vodeći automobilski i moto brendovi koji posluju na domaćem tržištu. Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, izjavio je da je u teškim ekonomskim uslovima cilj bio da se održi praznik automobila, koji ima izvanredan termin, nakon Sajma u Ženevi.

- Smatramo da imamo obavezu prema kupcima i svim ljubiteljima automobila da im prikažemo sve svetske premijere - rekao je Petrović, napominjući da je više od 260 izlagača podvig.

Ako se uzme u obzir da će svi veliki brendovi dovesti svetske premijere, to znači, smatra on, da im je važno srpsko tržište.

Na Sajmu će biti predstavljen i novi „Ikarbusov“ gradski 12-metarski autobus „IK 112 LE“, koji je razvijen u saradnji s kompanijom „Mercedes-Benc“, a predstavlja veliku izvoznu šansu za „Ikarbus“, ali i za ukupnu domaću proizvodnju privrednih vozila.

Uprkos krizi

Danka Selić, generalni direktor Beogradskog sajma, rekla je da se, uprkos ekonomskoj krizi, mogu pohvaliti činjenicom da će se svi vodeći uvoznici i distributeri automobila, vodeći proizvođači delova i opreme okupiti na ovogodišnjoj manifestaciji.

Kao jedini domaći proizvođač automobila, kompanija „Fijat automobili Srbija“ će se predstaviti modelima brendova „Alfa Romeo“, „Lanča“ i „Džip“.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.