Hrvat osvojio turnir i dobio Mercedes FOTO

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 12:48

Hrvat osvojio turnir i dobio Mercedes FOTO

EQS je prva potpuno električna luksuzna Mercedesova limuzina koja, kako kažu u nemačkom proizvođaču, ima za cilj da redefiniše ovaj segment automobila.

Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je Mercedes Kup, ATP turnir u Štutgartu i kao nagradu za osvojen turnir dobio automobil.

U pitanju je Mercedes EQS, prvi model zasnovan na modularnoj mehaničkoj platformi za luksuzna električna vozila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prve dve verzije koji će biti dostupne kupcima su Mercedes EQS 450+ sa 333 KS (245 kW) i zadnjim pogonom i Mercedes EQS 580 4MATIC sa 534 KS (385 kW) i pogonom na sva 4 točka.

Aerodinamičari su, u bliskoj saradnji sa dizajnerima, uspeli da postignu veoma nisku vrednost koeficijenta otpora vazduha, od 0,20.

U Mercedesu tvrde da ovaj podatak čini EQS najaerodinamičnijim serijskim automobilom na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Marin Čilić osvojio ATP turnir u Štutgartu i dobio električni Mercedes EQS

Izvor: AutoBlog, 15.Jun.2021, 07:34

Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je Mercedes Kup, ATP turnir u Štutgartu i kao nagradu za osvojen turnir dobio automobil, piše B92. U pitanju je Mercedes EQS, prvi model zasnovan na modularnoj mehaničkoj platformi za luksuzna električna vozila. Prve dve verzije koji će biti dostupne kupcima...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.