Hamilton: Zajedno stvaramo istoriju

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: Zajedno stvaramo istoriju

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je presrećan što učestvuje u stvaranju istorije Mercedesa posle trijumfa na Velikoj nagradi Rusije.

Britanac je u Sočiju došao do devete pobede ove sezone, ispred timskog kolege Nika Rozberga, a njih dvojica su tako nemačkom proizvođaču doneli prvu samostalnu titulu najboljeg konstruktora u Formuli 1. Mercedes je na taj način prekinuo četvorogodišnju dominaciju Red Bula, tri trke pre kraja ovogodišnjeg šampionata. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kao tim stvaramo istoriju, a kada sam došao u tim nisam ni pomišljao da će se to desiti tako brzo. Ponosan sam na sve u Štutgartu, Briksvortu i Krekliju zbog ovog neverovatnog dostignuća. Sve ovo je njihova zasluga“, istakao je Hamilton.

Hamilton je startovao sa pol pozicije u Sočiju, ali je brzo izgubio prvu poziciju, pošto ga je pretekao Rozberg, ali je Nemac napravio grešku već u drugoj krivini. Šampion iz 2008. godine od tada se vratio na čelo i do kraja trke je gotovo rutinski održao prednost i zasluženo slavio.

Onog trenutka kada sam došao do vođstva morao sam da kontrolišem pneumatike i potrošnju goriva. Bolid je bio sjajan, tako da sam mogao da idem do samih granica, ali čak nisam ni morao to da uradim, čak i kada je Niko imao gotovo ista vremena kao ja. Zaista sam uživao u trci, Soči je definitivno jedno od mojih najomiljenijih mesta ove godine. I zbog toga mi je drago što sam trijumfovao baš na prvoj trci ovde“, istakao je Britanac.

Pobedom na Velikoj nagradi Rusije, Hamilton se izjednačio po broju pobeda sa Najdželom Menselom, do sada najuspešnijim Britancem, pošto obojica imaju po 31.

Taj rekord nije nešto o čemu sam razmišljao, fokusiran sam na titulu, ali je to svakako neverovatno. Nikada nisam pomislio da bih mogao da imam toliko pobeda. Osam godina u Formuli 1 je prošlo tako brzo“, naglasio je Hamilton.

Tri trke pre kraja sezone Hamilton ima 17 bodova više od Rozberga, a naredna se vozi za Veliku nagradu Sjedinjenih Država u Ostinu 2. novembra.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.