Hamilton: Palo mi je na pamet da pustim Botasa

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2018, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: Palo mi je na pamet da pustim Botasa

Mercedes je u Sočiju ostvario dvostruku pobedu, ali je ostao gorak ukus svima u ekipi jer je Valteri Botas morao da propusti Luisa Hamiltona.

Na stazi u Sočiju Valteri Botas je bio najbolji vozač i van svake sumnje je najviše zaslužio da slavi na Velikoj nagradi Rusije. Ipak on je posle dominantne vožnje morao da prepusti prvo mesto Luisu Hamiltonu i da mu potom čuva leđa. Toto Volf je kazao da je ovo surova >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << realnost za Botasa koji je drugi vozač Mercedesa, dok je Hamilton poručio da je Finac bio džentlmen.

Ipak Britanac je posle trke priznao da mu je palo na pamet da propusti svog kolegu i da mu omogući pobedu.

"Palo mi je na pamet i stvarno sam mislio o tome. U poslednjih 12 krugova sam mislio kako je čudan osećaj da imam prednost i nije mi bilo prijatno. Prošle godine u Budimpešti je bilo slično, ali se sećam da je tim govorio da je potreban rezultat. Trebaju nam tih 10 poena jer ako se auto pokvari ili izgubimo dva motora gubimo šampionat za jedan ili tri poena. Onda bismo se vratili na ovaj dan i rekli da nismo radili kao tim. Tako je razmišljao tim iako je veoma teško to progutati", kazao je Luis Hamilton novinarima u Sočiju."

"Ovo je najčudniji dan kog mogu da se setim u ovom sportu i u mojoj karijeri. Čudno je jer se loše osećam ali sam i zahvalan momima iz fabrike koji su omogućili dvostruku pobedu. Pobeda je ali pobeda na koju sam najmanje ponosan. Ovde se radi o osvajanju šampionata i nije bitno na koji način će se to ostvariti. Veoma je važno da odamo priznanje Valteriju. Mi kao vozači postojimo da bismo pobeđivali, a ako ti neko ovako oduzme vazduh, oduzme ti život... toliko je duboko sve ovo".

Luis Hamilton ima 50 poena ispred Sebastijana Fetela pet trka pre kraja šampionata Formule 1.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.