Hamilton: Ne nalazimo se u odličnoj poziciji pred prvu trku

Izvor: B92, 03.Mar.2023, 16:10

Hamilton: Ne nalazimo se u odličnoj poziciji pred prvu trku

Vozač Mercedesa Britanac Lusi Hamilton izjavio je da novi bolid W13 nema problem sa poskakivanjem koji je mučio tim Mercedesa prošle sezone.

Ipak, Mercedes na testovima u Bahreinu nije pokazao da može biti konkurentan u borbi za titulu.

To je potvrdio i prvi zvanični trening na kojem su Hamilton i njegov timski kolega Džordž Rasel ostvarili tek deseto i 11. vreme, više od dve sekunde zaostatka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za najbržim Serhiom Peresom u Red Bulu.

"Predvideo sam naše probleme čim sam seo u bolid i vozio ga po prvi put. Dobro je što nema poskakivanja, za razliku od prošle godine. Prepoznavanje drugih nedostataka je veoma teško sa poskakivanjem, zato smo se toliko mučili tokom 2022. To što smo taj problem rešili nas je podstaklo, svi želimo da se vratimo na vrh. Ne nalazimo se u željenoj poziciji pred prvu trku, ali je ovo grupa ljudi koja je već osvajala šampionske titule i ja verujem u njih", izjavio je Hamilton.

Šampionat Formule 1 počinje ovog vikenda u Bahreinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.