Hamilton: Istraga je neprihvatljiva

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 00:59

Hamilton: Istraga je neprihvatljiva

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da su postupci u pokretanju istrage protiv Suzi i Tota Volfa, neprihvatljivi.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) u četvrtak je završila istragu o mogućem sukoba interesa između Suzi i Tota Volfa.

U svojoj ulozi u Formuli 1, Suzi Volf je direktorka akademije za žene i odgovara direktno predsedniku Stefanu Domenikaliju. Njen suprug Toto Volf je direktor i suvlasnik ekipe Mercedes >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Formuli 1 i direktor sporta kompanije Mercedes.

Poslovni magazin Formule 1 preneo je da su šefovi ekipa u Formuli 1 zabrinuti da Suzi i Toto Volf dele poverljive informacije svojih poslodavaca.

Navodno je Volf na jednom sastanku rekao poverljivu informaciju koju je mogao da dobije od supruge.

Sve ekipe su ove sedmice jednoglasno odbacile te tvrdnje i navele da niko nije tražio istragu.

Hamilton je rekao da je razočaravujće što je FIA pokušala da dovede u pitanje integritet jedne od "najneverovatnijih žena lidera koje smo imali u našem sportu", preneo je BBC.

Britanski vozač dodao je da je FIA to uradila "bez ispitivanja, bez bilo kakvog dokaza".

Hamilton nije direktno pomenuo Tota Volfa, ali je mislio na optužbe protiv direktora njegove ekipe.

Mercedes je saopštio da razmatra sve pravne opcije, da je zadržao sva zakonska prava i da želi punu transparentnost o tome šta se dogodilo i zašto.

Suzi Volf je u odvojenom saopštenju navela da ponašanje FIA ove nedelje "jednostavno nije dovoljno dobro".

"Kao sport moramo da zahtevamo i zaslužujemo bolje. Nameravam da pratim sve dok ne saznam ko je podstakao ovu kampanju i obmanuo medije", navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.