Galerija: Mercedes SLS AMG GT

Izvor: B92, 29.Jun.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galerija: Mercedes SLS AMG GT

Mercedes je za jesen najavio unapređene verzije modela SLS AMG, a u međuvremenu nemačka kompanija objavila je nove fotografije ovih automobila.

Dve godine posle pojavljivanja na tržištu modela SLS AMG Gullwing i samo godinu dana nakon što je predstavljen SLS AMG Roadster, Mercedes je predstavio poboljšane verzije ova dva automobila.

Uz određene kozmetičke intervencije, unapređeni su pogonski i prenosni sistemi, a Mercedes SLS AMG dobio je u obe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << karoserijske varijante dodatak GT u nazivu modela.

Atmosferski 6.3 litarski V8 pojačan je tako da umesto dosadašnjih 570 razvija 591 ks.

U AMG-u tvrde da nova verzija Gullwinga može da obiđe krug na Nirburgringu za manje od 7 minuta i 30 sekundi, što je za pet sekundi bolji rezultat od aktuelnog modela.

Mercedes SLS AMG GT počeće da se prodaje u Evropi u oktobru 2012. godine.

Više fotografija ovog automobila možete pogledati u našoj Galeriji.

Saznajte više detalja o Mercedesu SLS AMG GT.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz,   Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.