Ferstapena ne brine brzi Mercedes VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 13:27

Ferstapena ne brine brzi Mercedes VIDEO

Prvi dan nove sezone u Formuli 1 odmah je doneo uzbuđenje među ljubiteljima ovog sporta.

Vožnja Luisa Hamiltona u drugom slobodnom treningu kod mnogih je izazvala nadu da će Mercedes biti konkurentan prošle godine neuhvatljivom Red Bulu.

Britanac je bio čak pola sekunde brži od trostrukog uzastopnog šampiona Maksa Ferstapena, a daleko ispred timskog kolege Džordža Rasela i Fernanda Alonsa u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aston Martinu.

Međutim, Holanđanin nije zabrinut zaostatkom Red Bula, a nedostatak performansi u odnosu na Mercedes objasnio je razlikom u načinu rada motora.



"Mislim da nije bilo loše. Možda su neki već malo pojačali motor što se tiče najveće brzine. Mi se fokusiramo samo na sebe i mislim da je bilo nekoliko malih problema s balansom, ali ništa veliko. Radi se samo o pokušaju pronalaska one idealne ravnoteže. Jednom kada to pronađete, dobijete vreme. To je ono na šta ćemo se fokusirati sledećeg dana",
rekao je Ferstapen.

Ferstapen je objasnio na šta je mislio u smislu načina rada motora.

"Ne bih rekao da su to radili svi oko nas (bili na maksimalnoj snazi prim. aut), ali nekolicina jeste. Nisam previše zabrinut zbog razlike u odnosu na P1, na primer, ali biće vrlo blizu u kvalifikacijama tako da će biti vrlo zanimljivo", dodao je Holanđanin.

Deo trkačke javnosti u vezi sa razlikom između Mercedesa i Red Bula na drugom treningu pominju izraz "sandbagging" ili, u slobodnom prevodu, nošenje vreća s peskom.

To je uobičajeni pojam u Formuli 1 koji se koristi kada se sumnja da neka ekipa skriva svoje realne mogućnosti, a kako bi dobila neku stratešku prednost u odnosu na konkurente.

Posebno jer ovo nije prvi put da Red Bul ima problema s vremenom jednog kruga, jer je i prošle godine svoj pravi potencijal ostvarivao upravo na trkama, kada je to i najvažnije.

S druge strane, sedmostruki šampion Hamilton je bio oduševljen svojom dominacijom u četvrtak popodne.

"Mnogo sam srećniji s automobilom ove godine. Položaj sedenja konačno je više pomeren unazad. Imam bolji osećaj za bolid kada se približavam krivinama, ali postoje i druga područja koja su popravljena i poboljšana. Konačno osećam kao da sam u trkaćem automobilu. To je stvarno dobra platforma na kojoj možemo raditi, ali samo moramo spustiti glave i nastaviti da jurimo", rekao je Hamilton.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti odlično vreme Alonsa i mladog Oskara Pjstrija u Meklarenu, koji je trening završio kao peti.

U petak su na programu treći trening (13.30-14.30) i kvalifikacije (17h).

Velika nagrada Bahreina je u subotu od 16 časova na stazi Sahir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.