FIA poslušala Mercedes: Formula 1 menja regulacije

Izvor: B92, 17.Avg.2022, 13:24

FIA poslušala Mercedes: Formula 1 menja regulacije

Tehničke regulacije Formule 1 su promenjene pred narednu trku za VN Belgije na stazi Spa Frankošamp.

O terminu "delfina" ili poskakivanja bolida ove sezone u F1 smo već pisali, a to je definitivno goruća tema tehničkih debata u šampionatu.

FIA će za sledeću trku Formule 1 na stazi Spa Frankošamp u Belgiji promeniti regulacije i odrediti koliko tačno bolid sme da odskače, zvanično je objavljeno.

Od naredne sezone će ivice poda biti podignute za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15mm, a i "grlo" difjuzera će takođe biti nešto više sa drugačijim ivicama, pa će FIA već od Belgije ozbiljnije pratiti poskakivanje postavljanjem dodatnog senzora.

Plan je da se promeni izgled bolida još malo, tačnije onaj deo oko oreola, pošto su svi bili prilično zabrinuti nakon onog jezivog incidenta u kome je Gvanju Džou prevrnut klizio po asfaltu i završio u zaštitnoj ogradi.

Podsetimo, nedavno se i direktor Mercedesa javno pobunio i sada možemo reći da ga je FIA poslušala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.