Direktor Mercedesa: Ne smemo da rizikujemo

Izvor: B92, 13.Avg.2022, 10:56

Direktor Mercedesa: Ne smemo da rizikujemo

Direktor Mercedesa u Formuli 1 Toto Volf upozorio je čelnike takmičenja.

O terminu "delfina" ili poskakivanja bolida ove sezone u F1 smo već pisali, a to je definitivno goruća tema tehničkih debata u šampionatu.

FIA će za sledeću trku Formule 1 na stazi Spa Frankošamp u Belgiji promeniti regulacije i odrediti koliko tačno bolid sme da odskače.

Mercedes se zbog ovog fenomena glasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << buni od početka sezone, a direktor Toto Volf je još jednom poslao upozorenje.

"Veoma je jednostavno, možemo da uradimo pravu stvar ili da ne uradimo ništa. Kada pričamo sa čelnicima FIA o medicinskim analizama, frekvencijama od nekoliko herca koje traju nekoliko minuta dobijamo rezultate da to može da izazove oštećenje mozga. Ovde šest do sedam herca traje nekoliko sati. FIA mora nešto da uradi, zdravlje je u pitanju, jer ne smemo da rizikujemo da imamo povrede glave kao u NFL", rekao je Volf za Autosport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.