Daimler prodao udeo u Tesli

Izvor: Nacionalna klasa, 23.Okt.2014, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daimler prodao udeo u Tesli

Daimler je prodao preostali udeo od 4% u proizvođaču električnih automobila Tesla za 780 miliona dolara. Saradnja će biti nastavljena u oblasti isporuke baterijske tehnologije za automobile Mercedes-Benza, saopštio je direktor Daimlera Diter Zeče (Dieter Zetsche).

"Naše partnerstvo sa Teslom je veoma uspešno i biće nastavljeno", rekao je Zeče.

Daimler je saopštio da će prodaja udela u Tesli povećati prihode kompanije pre otplate kamata i poreza. Novac >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << od prodaje biće iskorišten za jačanje poslovanja Daimlera, objavila je ova kompanija.

"Ekstremno smo zadovoljni razvojem našeg ulaganja u Teslu, ali ono nije neophodno za naše partnerstvo i saradnju. Zato smo odlučili da prodamo svoje akcije", saopštio je glavni finansijski zvaničnik Daimlera Bodo Eber (Bodo Uebber).

Rad na Mercedesovim auotmobilima sa električniom pogonom je dovršen, a kompanija će nastaviti da kupuje komponente pogonskog sklopa od Tesle.

Tesla isporučuje električne motore i baterije Daimleru za električni model Smart ForTwo i novi električni Mercedes-Benz B klase. Ovaj model već se prodaje u SAD, a na evropsko tržište stiže sledećeg meseca, preneo je Auto njuz (Auto News).

Analitičari napominju da Daimler ne mora da buid Teslin akcionar da bi koristio njegovu tehnologiju, pošto je američka firma omogućila da svako može da kupi njene proizvode.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Nacionalna klasa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.