Da vam se zavrti u glavi: Koliko koštaju najskuplji automobili na sajmu FOTO

Izvor: B92, 24.Mar.2023, 11:53

Da vam se zavrti u glavi: Koliko koštaju najskuplji automobili na sajmu FOTO

Njihove cene se mere stotinama hiljada evra.

Na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu kupci sa dubokim džepom su na slatkim mukama. Hala 3 rezervisana je modele premijum brendova, kao što su Mercedes, Maybach, BMW, Maserati, Audi, Porsche...

Uprkos krizi, čini se da auto-industriji ipak dobro ide, jer je najskuplji model na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajmu rezervisan već prvi dan. Premijum modele krase impozantne performanse, ali i cene koje iznose i po nekoliko stotina hiljada evra, a za vas smo izdvojili 5 najskupljih automobila na 55. Međunardnom sajmu automobila koji koštaju preko 200.000 evra.

Maserati MC 20 je najskuplji model 55. međunarodnog sajma automobila. U pitanju je supersportski automobil koji od 0 do 100 kilometara na čas stiže sa 2,9 sekundi, a maksimalna brzina je 350 km/h.

Predstavlja početak nove ere za ovu italijansku marku automobila. Sajamski primerak je rezervisan, ali još uvek nije zvanično prodat.

Ovaj luksuzni model ima 8-cilindarski benzinski motor od 503 KS (370 kW), a izloženi primerak je u crnoj metalik boji.

Dolazi sa dodatnom opremom koja vredi 75 hiljada evra.

Neobična Artic Grey boja u kombinaciji sa crvenim detaljima dopinosi atraktivnosti ovog modela. Ima 4.0 litarski šestocilindarski motor sa 525 KS (386 kW), kao i sedmostepeni PDK menjač.

Do stotke stiže za 3,2 sekunde, a maksimalna brzina je 296 km/h.

Iako za ovaj model automobila još nije formirana definitivna cena, navode da bi osnovna mogla da se kreće već od 251. 000 evra, a da može dostići i oko 280. 000 evra.

Pokreće ga 3.0 litarski Nettuno V6 motor koji u verziji Trofeo proizvodi 550 KS i 650 Nm obrtnog momenta.

Do 100 km/h stiže za 3,5 sekundi, pre nego što razvije maksimalnih 320 na sat.

Ovaj Mercedesov terenac dolazi sa 4.0 V8 biturbo AMG motorom od 585 KS (430 kW). Motor je uparen sa najnovijim automatskim menjačem sa 9 brzina koji omogućava da novi G63 od 0 do 100 km/h stigne za 4,5 s..

Izuzetno se prilagođava svakoj vožnji i terenu zahvaljujući AMG RIDE CONTROL sistemu, jer se ogibljenje prilagođava pritiskom na dugme.

Pročitajte još:

Šta može da se pazari na sajmu za manje od 15.000 evra FOTO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz,   Maserati,   Porsche

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da vam se zavrti u glavi: Koliko koštaju najskuplji automobili na sajmu?

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 24.Mar.2023

Njihove cene se mere stotinama hiljada evra. Na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu kupci sa dubokim džepom su na slatkim mukama. Hala 3 rezervisana je modele premijum brendova, kao što su Mercedes, Maybach, BMW, Maserati, Audi, Porsche… Uprkos krizi, čini se da auto-industriji ipak dobro...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.