Crnogorci prodaju majbah, početna cena ostavlja bez daha

Izvor: B92, 27.Jun.2021, 16:36

Crnogorci prodaju "majbah", početna cena ostavlja bez daha

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore objavilo je poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju automobila marke Mercedes-benc.

U pitanju je model "majbah S 650", registarskih oznaka PG-HM542.

"Svaki evro je važan u godini socijalne pravde. Rasipništvu je kraj, novac od prodaje ide tamo gde je najpotrebnije - socijalno ugroženima", rekao je ministar Milojko Spajić, a kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navedeno u oglasu, početna cena navedenog vozila je 456.933,18 evra, pišu Vijesti.

Dosta vam je plaćanja dažbina? Da vidite tek koliko ih Crnogorci imaju

Prodaja imovine će se vršiti javnim usmenim nadmetanjem u Budvi, Babin do, Ulica Osma, br. 1, u petak, 23. jula, sa početkom u 19:00 časova, navodi se u oglasu objavljenom na sajtu Vlade Crne Gore.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju podnosioci prijava, odnosno sva zainteresovana lica koja uplate depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cene za predmetnu imovinu, i to 22.846,65.

Vlada Crne Gore je sredinom februara usvojila predlog za davanje saglasnosti za prodaju dva "majbaha".

Tada je premijer Zdravko Krivokapić rekao da će sredstva od prodaje biti uplaćena u budžet i da će se koristiti za pomoć ugroženim građanima.

Đetići katapultirali cene

Dva "majbaha" je krajem 2017. i početkom 2018. kupila Agencija za nacionalnu bezbednost za 1,2 miliona evra.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nedavno je izjavio da predsednik Milo Đukanović nije ispoštovao zaključak Vlade, kojim je određena prodaja "majbaha", i da se oglušio se o zahtev koji mu je uputila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) za povraćaj vozila, kako bi se sproveo postupak prodaje.

Zbog toga se, kako je kazao, procena vrednosti vozila ne može izvršiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VLADA CRNE GORE OGLASILA PRODAJU DRŽAVNOG MAJBAHA Početna cena 457.000 evra

Izvor: Blic, 28.Jun.2021, 12:29

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore raspisalo je javni poziv za prodaju vozila marke Mercedes Benz, model Maybach S 650, registarskih oznaka PG-HM542. Kako je navedeno, reč je o imovini koja se nalazi u svojini države Crne Gore, a početna cena iznosi 456.933,18 evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.