CARINICIMA REKAO DA NEMA NIŠTA DA PRIJAVI: Ubrzo su shvatili da ne govori istinu, kada su otvorili prtljažnik ostali su u šoku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 11:52

CARINICIMA REKAO DA NEMA NIŠTA DA PRIJAVI: Ubrzo su shvatili da ne govori istinu, kada su otvorili prtljažnik ostali su u šoku (FOTO)

Šokantan prizor na graničnom prelazu Batrovci.

Carinski službenici su 27. februara 2024. godine na izlazu graničnog prelaza Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj jednog putnika da u automobilu preko granice preveze preko 5,2 kilograma  srebrnog nakita.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na izlasku iz zemlje pristigao mercedes strane registracije koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Srbije uputio ka Velikoj Britaniji.

Iako je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, detaljnom kontrolom utvrđeno je da vozač pristiglog automobila ne govori istinu.

Naime, u prtljažniku je među ličnim stvarima, kao i ispod i na sedištima otkriveno pregršt srebrnog nakita, teškog 5.243 grama.

Među nakitom se našlo čak 350 prstenova, 40 narukvica, 41 lančić, 180 pari minđuša i 210 privezaka. 

Strani državljanin je rekao da je vlasnik prodavnice nakita u inostranstvu i da ga nije prijavio jer nije znao da to treba da uradi.

Ishod prekršajnog postupka koji je hitno sproveden je novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja robe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uprava carina: Zaplenjeno više od pet kilograma srebrnog nakita na graničnom prelazu Batrovci

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Feb.2024

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj muškarca da preveze više od pet kilograma neprijavljenog srebrnog nakita preko granice, saopštila je danas Uprava carina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.