ČAK POLA MILIONA: Mercedes napravio veliki broj limuzina

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2019, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAK POLA MILIONA: Mercedes napravio veliki broj limuzina

Pravi se od 2013. godine...

Sadašnja generacija najveće Mercedesove limuzine izrađuje se od 2013. i na kraju je svog proizvodnog ciklusa.

Iako je naslednik na vidiku, aktuelna S-klasa i dalje se dobro prodaje. Mercedes je saopštio da je u fabrici Zindelfingen upravo napravio 500.000. primerak ovog modela.

Najveća Mercedesova limuzina proizvodi se u još nekoliko pogona u svetu, ali je ovaj u Zindelfingenu najvažniji. Najviše primeraka S-klase >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proda se u Kini, gde završi svaki treći automobil.

U nemačkom proizvođaču ističu da je fabrika potpuno digitalizovana, pa su tako, na primer, specifikacije svakog pojedinačnog vozila na proizvodnoj traci ispisane na ekranu mobilnih uređaja radnika, umesto na papiru, kako je to ranije bilo uobičajeno.

Mercedes navodi da je budućnost fabrike u Zindelfingenu takođe svetla, s obzirom da će se u tom pogonu izrađivati modeli EQ familije električnih vozila ove kompanije.

Trenutno je u fabrici zaposleno preko 25.000 radnika, koji sklapaju modele E-klase u limuzinskoj i karavan verziji, zatim CLS, S-klasu sedan, Coupe i Cabriolet, Mercedes-Maybach modele, kao i sportski Mercedes-AMG GT, ali i kompaktni krosover GLA.

Sa proizvodnih traka svakodnevno silazi oko 250 Mercedesa.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.