2011. stiže Mercedes C Coupe

Izvor: B92, 25.Apr.2010, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2011. stiže Mercedes C Coupe

Sledeća generacija C klase videće tržište 2014. godine a pre nje dolazi sedan verzija.



Mercedes svakako spada u najeminentnije proizvođače automobila visoke klase. Nemački gigant je u zvaničnom saopštenju potvrdio da će 2011. godine na tržište izbaciti kupe verziju C klase.

Auto će biti proizveden u fabrici u Bremenu, odmah do proizvodnih traka na kojima se sastavljaju C klasa Estate i kompakt GLK SUV.

- Odluka da proizvodimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupe verziju C klase ovde u Bremenu nije slučajna. Ona je jasan znak da Bremen postaje središte C klase i potvrda je poverenja koje imamo u ljude koji rade u ovoj fabrici - rekao je Peter Schabert, glavni i odgovorni čovek fabrike u Bremenu.

- Prostudirali smo razloge zbog čega su naši kupei u prošlosti bili toliko popularni. Pronašli smo glavne faktore i ne sumnjamo da će i ovo biti pravi potez.

- Razmišljali smo i o kabriolet verziji, ali nakon konačne računice smo odustali. Nije profitabilno u ovakvim vremenima - dodao je za kraj.

Autokompanija je takođe objavila da će sledeća generacija C klase videti tržište 2014. godine a pre nje dolazi sedan verzija i ostale verzije C klase.

Izvor - AutoKlub.hr

Bolid: Mercedes SLS GT3

2011 Brabus Mercedes E klasa

Pročitajte više o konceptu Mercedes F800 Style

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.